Utforsk merkevarene våre

Personvern

Personvernregler

RPM International Inc, og dets tilknyttede selskaper, datterselskaper, og operatørselskap (den “ Selskapet ' ' oss ',' vi ") er forpliktet til å beskytte ditt privatliv. Denne personvernerklæringen ( ‘ politikk ’) beskriver hvordan vi behandler personopplysninger om deg, inkludert hvilke typer personopplysninger vi samler inn, formålene vi bruker dem til, hvilke typer tredjeparter vi deler dem med, og eventuelle rettigheter du måtte ha med hensyn til slike personopplysninger. Denne policyen gjelder personopplysningene Data du gir oss når du går inn på noen av våre nettsteder, inkludert  www.rpminc.com  (samlet referert til som “ Nettsted”) Når du besøker noen av våre forretningssteder eller fasiliteter, eller når du ellers kontakter eller engasjerer oss.

Med hensyn til gjeldende lover og forskrifter om databeskyttelse, anses selskapet som “dataansvarlig” med hensyn til personopplysningene som det samler inn, bruker og administrerer i samsvar med denne policyen. Selskapet er en del av en multinasjonal gruppe av tilknyttede selskaper som har databaser i forskjellige land, hvorav noen drives av tilknyttede selskaper, og andre drives av tredjeparter på vegne av selskapet eller dets tilknyttede selskaper. Før du gir oss personlige data eller blar gjennom nettstedet vårt, må du lese gjennom disse retningslinjene i sin helhet og sørge for at du er komfortabel med vår personvernpraksis og godtar å overholde vilkårene og betingelsene her.

Vær oppmerksom på at nettstedet vårt kan inneholde lenker til andre nettsteder. Disse tredjepartssidene er ikke underlagt disse retningslinjene, og vi anbefaler at du går gjennom personvern- og sikkerhetspolicyene til hvert nettsted du besøker. Vi er bare ansvarlige for personvernet og sikkerheten til dataene vi samler inn, og har ingen kontroll over handlinger fra tredjeparter i forhold til dine personlige data. Se ordlisten nedenfor for en forklaring på de definerte begrepene i denne policyen.

Hvilke personopplysninger samler vi inn

Selskapet samler inn personopplysninger fra en rekke enkeltpersoner i sammenheng med sine forretningsaktiviteter, inkludert følgende:

  • Representanter for våre leverandører, kunder og andre forretningskontakter.
  • Entreprenører og lignende arbeidstakere.
  • Enkeltpersoner som bruker eller på annen måte får tilgang til nettstedet vårt.
  • Forbrukere og kunder.
  • Enkeltpersoner som besøker våre lokaler eller fasiliteter.
  • Jobbsøkere.
  • Enkeltpersoner relatert til eller på annen måte tilknyttet selskapets ansatte.
  • Enkeltpersoner som kontakter oss på noen måte.

Hvordan vi samler inn personopplysninger

Vi innhenter personopplysninger som du bevisst og frivillig utleverer til oss, både i en online og offline kontekst. For eksempel når enkeltpersoner utfører følgende aktiviteter, samler vi generelt inn deres personlige data:

  • Bruk eller få tilgang til nettstedet vårt og / eller fyll ut et av nettskjemaene våre (f.eks. Ved å bruke tjenesten “Spør eksperten”).
  • Kontakt våre kundeservicesentre eller be om informasjon fra oss på annen måte.
  • Besøk lokalene våre.
  • Send inn en ordre til, eller foreta et kjøp med, selskapet.
  • Gi oss kontaktinformasjonen din via visittkort eller på annen måte.
  • Gjør en undersøkelse eller gi oss tilbakemelding på annen måte.
  • Kommuniser med oss ​​via nettsteder for sosiale nettverk, tredjepartsapplikasjoner eller lignende teknologier.
  • Besøk en av våre handelsdisker på en utstilling.

Vi kan også samle inn personopplysninger fra tredjepartskilder. For eksempel kan vi samle inn informasjon fra arbeidsgiveren din; offentlig tilgjengelige kilder; våre tjenesteleverandører, leverandører og andre forretningskontakter for de formålene som er beskrevet her. 

Kategoriene med personlige data vi samler inn

Selskapet kan samle inn en rekke personlige data fra, eller om deg, under våre forretningsaktiviteter, for eksempel følgende:

  • Identitetsdata , for eksempel navn, tittel, firma / organisasjonsnavn, e-postadresse, telefon- og faksnummer og fysisk adresse (inkludert gate, by, stat, postnummer og / eller land). Hvis du besøker noen av våre forretningssteder personlig, kan vi kreve at du logger på og oppgir navn, bilregistreringsnummer, førerkortnummer eller annen informasjon.
  • Bedriftskontaktdata , for eksempel informasjon relatert til andre ansatte, eiere, styremedlemmer, offiserer eller entreprenører i en tredjepartsorganisasjon (f.eks. Virksomhet, selskap, partnerskap, enkeltmannsforetak, ideell organisasjon eller et statlig byrå) som vi kan drive med, eller muligens gjennomføre, forretningsaktiviteter.
  • Markedsførings- og kommunikasjonsdata , inkludert markedsføringspreferanser og abonnement på publikasjonene våre.
  • Transaksjonsdata , inkludert forespørsler om og bestillinger av våre produkter og tjenester og detaljer om betaling til og fra deg, inkludert innkjøpsordrehistorikk og informasjon som er nødvendig for å lette betalingstransaksjoner.
  • Kundefeedback og lignende kommentarer, undersøkelser og anbefalinger, inkludert tilbakemelding om nettstedet vårt, produkter, tjenester og databehandlingspraksis.
  • Bruksdata , inkludert informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt, sidene du ser på, lenkene du klikker på, materialet du får tilgang til, datoen og klokkeslettet du åpner nettstedet, nettstedet du lenket til nettstedet vårt fra, og andre handlinger som er tatt på nettstedet. Vi kan også samle inn bruksdata hvis du får tilgang til internettjenestene våre på et selskap eller et anlegg.
  • Tekniske data , som din IP-adresse (Internet Protocol), nettlesertype og -egenskaper og språk og operativsystem. For informasjon om informasjonskapslene vi bruker på nettstedet vårt, se nedenfor. Vi kan også samle inn tekniske data hvis du får tilgang til internettjenestene våre på et selskap eller et anlegg.
  • Biometriske data , som nærmere beskrevet i avsnittet om biometriske data nedenfor.

Når du ikke gir personopplysninger som selskapet ber om, kan det hende at vi ikke kan tilby deg den forespurte tjenesten eller fullføre en transaksjon, og du godtar at selskapet ikke vil være ansvarlig eller på annen måte ansvarlig for handlinger som resulterer derfra.

Formål med databehandling

Generelt behandler selskapet personopplysninger for et bredt spekter av formål, inkludert følgende:

  • For å gi deg informasjon om, og for å oppfylle dine forespørsler om, produkter og tjenester.
  • For å svare på spørsmålene dine eller svare på tilbakemeldinger eller henvendelser.
  • Å drive forskning og annonsering.
  • For å kontakte deg om forbedrede produkter eller produktbruk.
  • For å gi deg e-nyhetsbrev; e-post eller annen kommunikasjon.
  • For å la deg delta i online support eller “Ask the Expert” -tjenestene.
  • For å varsle deg om endringer i tjenestene dine og for å gi deg informasjon i forhold til lignende varer og tjenester som kan være av interesse.
  • Å administrere og administrere garantier
  • For å kommunisere med deg og tredjeparts kontakter.
  • For å muliggjøre din deltakelse i kampanjer, konkurranser eller samtykke.
  • Å administrere nettstedet vårt og bidra til å forbedre våre produkter og tjenester.
  • For å la deg rapportere problemer med nettstedet vårt.
  • For å utføre analyser i forhold til bruken av nettstedet vårt.
  • For å overholde gjeldende lover, forskrifter eller andre juridiske eller administrative prosesser.
  • For bedre å sikre sikkerheten til selskapets eiendom, lokasjoner og lokaler.
  • For å forsvare våre juridiske, regulatoriske og forretningsinteresser.
  • For å beskytte helsen og sikkerheten til selskapets ansatte, midlertidige arbeidstakere, entreprenører, agenter som er besøkende eller andre personer som kan besøke våre forretningssteder eller fasiliteter, for eksempel under en pandemi eller andre helsetilfeller.
  • For andre forretningsrelaterte formål, inkludert forhandlinger, inngåelse og utførelse av kontrakter, administrering av kontoer og poster, tilpasning av lisensiert innhold (som beskrevet i Nettstedets vilkår for bruk), støtte virksomhets samfunnsansvarsaktiviteter, juridiske, regulatoriske og interne undersøkelser, generell virksomhet formål og gjeldsadministrasjon.

Vær oppmerksom på at du ikke kan kommunisere med oss ​​via "Kontakt" eller supportlenker på nettstedet eller via e-post uten å oppgi noen personlige data. Hvis du kontakter oss eller våre tjenesteleverandører, vil en oversikt over den økten eller korrespondansen føres i samsvar med gjeldende retningslinjer og / eller lov.

Talentledelse og rekruttering

Når du søker om ansettelse via nettstedet vårt eller på annen måte, vil vi samle inn ytterligere personopplysninger om deg som er spesifikk for den stillingen, for eksempel dine kvalifikasjoner, karrierehistorie, tredjepartsreferanser og intervjunotater. Vi kan også be deg om annen informasjon, for eksempel dine interesser og hvilke typer jobber du er interessert i. Eventuelle personopplysninger du gir oss i forbindelse med en ansettelsessøknad, blir behandlet i samsvar med denne policyen og enhver annen personvernerklæring som kan være inkludert i stillingsmeldingen du søker om.

Juridisk grunnlag for behandling

For å overholde visse gjeldende personvernlover, er selskapet pålagt å angi det juridiske grunnlaget for behandlingen av dine personopplysninger. I samsvar med formålene vi samler inn og bruker personopplysningene dine for, som beskrevet ovenfor, vil det juridiske grunnlaget for selskapets behandling av dine personopplysninger typisk være et av følgende, som ikke utelukker hverandre.

  • For gjennomføring av en kontrakt som vi har på plass med deg eller andre personer, eller for å ta skritt på din forespørsel før du inngår en kontrakt.
  • For å støtte selskapet eller tredjeparts legitime forretningsinteresser (for eksempel å opprettholde og markedsføre virksomheten vår ved å gi kundene tilbakemeldingsmuligheter).
  • For å overholde våre juridiske forpliktelser.
  • Med ditt samtykke.

Datalokalisering

The Company has its corporate headquarters in the United States and is part of a multinational group of affiliated companies that has databases in different countries, some of which are operated by affiliates and some of which are operated by third parties on behalf of the Company or one of our affiliates.  We may transfer your Personal Data to one or more such databases outside your country of domicile, potentially including countries which may not require an adequate level of protection for your Personal Data compared with that provided in your country, and in which case, Personal Data may be available to government authorities under lawful orders and laws applicable in such foreign jurisdictions. The Company and its affiliates  have established reasonable and appropriate controls  as required by applicable law to safeguard the possession of, and transfer of, Personal Data. If you are located in the EEA or the UK, you can request a copy of the safeguards which we have put in place to protect your Personal Data and privacy rights in these circumstances, using the email address provided below. By providing the Company any Personal Data, you hereby consent to its transfer across international borders in accordance with this Policy.

Deling og utlevering av personopplysninger

Selskapet kan dele eller på annen måte avsløre dine personlige data i selskapet, til tilknyttede selskaper og datterselskaper og utvalgte tredjeparter i samsvar med gjeldende lov. Følgende er eksempler på hvordan dine personlige data kan deles, og årsakene og formålene med å utføre slike aktiviteter:

Selskapet kan dele dine personlige data med ansatte og andre tjenestemenn og representanter i vårt morselskap, datterselskaper og tilknyttede selskaper som har et "behov for å vite" disse dataene av forretningsmessige eller juridiske årsaker, for eksempel for å utføre en administrativ funksjon slik som behandling av faktura, eller for å rette et spørsmål du har sendt til den aktuelle avdelingen eller tilknyttet selskap.

Vi kan utlevere dine personopplysninger til tredjeparter, inkludert følgende: rettshåndhevelse og regulerende myndigheter; selskapets rådgivere og konsulenter; IT-tjenesteleverandører; tredjeparter som er engasjert av selskapet med det formål å levere tjenester som du har bedt om; for å beskytte immaterielle rettigheter i materiale som vises på eller på annen måte er tilgjengelig fra selskapets nettsted; for å søke juridisk eller annen profesjonell rådgivning; å svare på en juridisk forespørsel eller oppfylle en juridisk forpliktelse; eller for å håndheve selskapets retningslinjer eller vilkår for bruk på nettstedet.

Vi kan utlevere dine personopplysninger til tredjeparter i tilfelle vi selger, kjøper eller fusjonerer enhver virksomhet eller eiendeler, inkludert til den potensielle selgeren eller kjøperen av slik virksomhet eller eiendeler.

Med ditt samtykke kan vi utlevere dine personlige data til tredjeparter som tilbyr produkter som kan være av interesse for deg. Disse selskapene kan da kontakte deg direkte med produkt- eller prøvetilbud, personlige tilbud og informasjon eller for å be om tilbakemelding på produkter og programmer som kan være av interesse for deg.

Våre ansatte kan bruke personlige enheter for å få tilgang til systemene våre som inneholder dine personlige data, slik at dine personlige data kan overføres gjennom eller til tjenesteleverandører som kontraherer med våre ansatte for mobildata overalt i verden.

Det kan hende at vi blir bedt om å dele dine personopplysninger for å overholde en rettskjennelse, lov eller juridisk prosess, inkludert å svare på myndighetsforespørsler. Vi kan utlevere personopplysninger hvis vi har grunn til å tro at utlevering er nødvendig for å identifisere, kontakte eller føre rettslige skritt for å håndheve noen av selskapets rettigheter, inkludert deg eller en tredjepart, for manglende betaling, brudd på enhver avtale med oss. , eller på annen måte støtte våre forretningsinteresser. Vi kan dele dine personopplysninger for å beskytte sikkerheten til selskapet, våre kunder eller andre; eller for å forhindre skade på eller inngripen i, våre rettigheter eller eiendom, eller rettighetene eller eiendommen til andre databehandlere eller andre som kan bli skadet av slike aktiviteter. Med mindre annet er tillatt ved lov,

I den grad du engasjerer deg med selskapet for at vi skal gi deg, eller en tredjepart, noen av tjenestene eller leveransene som er beskrevet her, samtykker du herved til utlevering av dine personopplysninger til enhver tredjepart som selskapet rimelig anser for å være aktuelt til levering av tjenester eller leveranser, forutsatt at tredjepart ikke også selger personopplysningene, med mindre denne utleveringen vil være i samsvar med gjeldende databeskyttelseslovgivning.  

Datasikkerhet

Selskapet tar rimelige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger mot utilsiktet eller ulovlig ødeleggelse eller tap og uautorisert tilgang, ødeleggelse, misbruk, modifikasjon eller utlevering. Imidlertid kan ikke noe informasjonssystem være helt sikkert, så vi kan ikke garantere absolutt sikkerhet for dine personlige data. Videre er vi ikke ansvarlige for sikkerheten til personopplysninger du overfører til oss via tredjepartssystemer eller nettverk, inkludert Internett og trådløse nettverk. Du gir selskapet all informasjon, inkludert personopplysninger, på egen risiko, og du godtar herved at, i den grad loven tillater det, skal ikke selskapet være ansvarlig eller på annen måte ansvarlig for datahendelser som kan kompromittere konfidensialiteten, integritet eller sikkerhet for dine personlige data.

Registrerer oppbevaring

Vi vil oppbevare personopplysningene dine så lenge vi trenger dem for formålene som er angitt ovenfor, og derfor vil denne perioden variere avhengig av din interaksjon med oss ​​og landet der personopplysningene behandles. For eksempel, der du har gjort et kjøp hos oss, vil vi føre oversikt over kjøpet ditt i den perioden som er nødvendig for fakturering, avgifter og garantier og ansvarsformål. Vi kan også føre en oversikt over korrespondanse med deg (f.eks. Hvis du har klaget på et produkt) så lenge det er nødvendig for å beskytte oss mot et juridisk krav. Vær oppmerksom på at der du avslutter abonnementet på markedsføringskommunikasjonen, vil vi føre oversikt over e-postadressen din for å sikre at vi ikke sender deg markedsførings-e-post i fremtiden.

Dine rettigheter og ansvar

Du har tillatelse, og godtar herved, å kun utlevere eller på annen måte gi personopplysninger til selskapet hvis slike personopplysninger er nøyaktige, pålitelige og relevante for vårt forhold, og bare i den grad slik utlevering eller bestemmelse ikke bryter med gjeldende databeskyttelse. lov, vedtekter eller forskrifter, eller krenke noen persons personvernrettigheter eller privilegier. Noen personvernlover, som General Data Protection Regulation (EEA), og California Consumer Privacy Act (USA), gir enkeltpersoner rettighetene beskrevet nedenfor. Hvis du er i EØS, bosatt i California, eller på annen måte har gitt slike rettigheter og ønsker å utøve dem i sammenheng med noen av dine personlige opplysninger selskapet (eller en tjenesteleverandør eller prosessor som handler på våre vegne) har i vår besittelse, varetekt eller kontroll, vennligst kontakt oss, eller få din autoriserte agent til å kontakte oss, i samsvar med instruksjonene som er oppført nedenfor. I tilfelle du sender inn, eller din autoriserte agent sender inn en dataforespørsel på dine vegne, erkjenner du (og din autoriserte agent) herved og godtar, under straff for mened, at du er (eller den autoriserte agenten til) forbrukeren hvis personlige Data er gjenstand for forespørselen. Vi vil svare på alle dataforespørsler innen tidsrammene som kreves av loven, og vi kan kreve et gebyr for å lette forespørselen din, der loven tillater det. Hvis du fremsetter, eller en autorisert agent på dine vegne, gjør enhver forespørsel relatert til dine personlige data, vil vi fastslå identiteten din, eller identiteten til din autoriserte agent, i den grad av sikkerhet som kreves i henhold til loven før vi adresserer forespørselen din. For eksempel, Det kan hende at selskapet blir bedt om at du matcher minst to eller tre personopplysninger vi tidligere har samlet inn fra deg før du gir deg tilgang til, eller sletter, bestemte deler eller kategorier av personopplysninger, eller på annen måte svarer på din forespørsel. Vi kan også be om at den autoriserte agenten leverer skriftlig dokumentasjon som viser hans / hennes autorisasjon til å handle på dine vegne. Datarettighetsrettighetene som gis i henhold til databeskyttelsesloven er ikke absolutte, og selskapet kan ha lov til å avstå fra å foreta seg noe eller endre dets databehandlingsaktiviteter, som svar på en dataforespørsel du sender til oss. Vi kan også be om at den autoriserte agenten leverer skriftlig dokumentasjon som viser hans / hennes autorisasjon til å handle på dine vegne. Datarettighetsrettighetene som gis i henhold til databeskyttelsesloven er ikke absolutte, og selskapet kan ha lov til å avstå fra å foreta seg noe eller endre dets databehandlingsaktiviteter, som svar på en dataforespørsel du sender til oss. Vi kan også be om at den autoriserte agenten leverer skriftlig dokumentasjon som viser hans / hennes autorisasjon til å handle på dine vegne. Datarettighetsrettighetene som gis i henhold til databeskyttelsesloven er ikke absolutte, og selskapet kan ha lov til å avstå fra å foreta seg noe eller endre dets databehandlingsaktiviteter, som svar på en dataforespørsel du sender til oss.

Markedsføring og avslutte abonnement . I samsvar med gjeldende lov kan vi behandle dine personopplysninger for markedsføringsformål. Hvis du når som helst bestemmer at du ikke lenger vil motta kommersiell kommunikasjon fra oss, enten via e-post, telefon eller post, kan du "velge bort" å motta slik kommunikasjon ved å klikke på "avmelding" -linken gitt på nederst i hver kommersiell e-post og oppdaterer preferansene dine, eller ved å kontakte oss på  dataprotection(at)rpminc.com. Noen jurisdiksjoner gir enkeltpersoner rett til å be om viss informasjon angående vår utlevering av personopplysninger til tredjeparter for deres direkte markedsføringsformål. Så langt vi kjenner til selskapet, deler vi ikke personopplysninger med tredjeparter som vi har grunn til å tro med å bruke slik informasjon til sine egne direkte markedsføringsformål.

Korrigere informasjonen din. Å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdaterte er veldig viktig. Unøyaktig eller ufullstendig informasjon kan påvirke vår evne til å levere relevante tjenester til deg. Gi oss beskjed om eventuelle endringer som kan være nødvendige for dine personlige data via dataprotection@rpminc.com.

Få tilgang til og overføring av personopplysninger . Noen personvernlover gir enkeltpersoner rett til å få vite om og få tilgang til de personopplysningene vi har samlet inn om dem, inkludert kategoriene og spesifikke personopplysningene vi har samlet inn; kategoriene av kilder som personopplysningene samles fra; det forretningsmessige eller kommersielle formålet med å samle inn personopplysningene; kategoriene av tredjeparter som vi har delt, avslørt eller solgt personopplysninger med og formålet med det. I tillegg gir noen jurisdiksjon enkeltpersoner rett til å be om overføring av selskapet, i den grad det er mulig, personopplysninger i visse former og formater.

Slette og slette personopplysninger.  Enkelte databeskyttelseslover gir enkeltpersoner rett til å be om at vi (og enhver gjeldende tjenesteleverandør eller behandler som handler på våre vegne) sletter / sletter dine personlige data i vår besittelse, varetekt eller kontroll.

Innvending mot behandling . Enkelte databeskyttelseslover gir enkeltpersoner rett til å motsette seg hvordan selskapet foretar visse typer behandling som involverer dine personlige data, inkludert der vi er avhengige av en legitim forretningsinteresse for slik behandling eller engasjement i direkte markedsføring.

Begrensning av behandlingen. Du kan ha rett til å be om at vi begrenser vår behandling av dine personopplysninger, for eksempel under omstendigheter der nøyaktigheten av personopplysningene bestrides.

Ikke spor signaler . Noen nettlesere kan sende "ikke-spore" signaler til nettsteder som brukeren kommuniserer med. På grunn av forskjeller i hvordan nettlesere innlemmer og aktiverer denne funksjonen, er det ikke alltid klart om brukere har til hensikt at disse signalene skal overføres, eller om de til og med er klar over dem. Vi tar for øyeblikket ikke grep som svar på disse signalene.

Anti-diskriminering . Noen lover om personvern gir organisasjonene forbud mot å diskriminere enkeltpersoner for å utøve deres personvernrettigheter. Selskapet har ikke til hensikt eller på annen måte forsøke å diskriminere enkeltpersoner av noen grunn, inkludert for å utøve en personvernrett. 

Personer med nedsatt funksjonsevne . Selskapet strever for å sikre at hver person har tilgang til informasjon relatert til våre produkter og tjenester, inkludert denne policyen. Vennligst kontakt oss hvis du ønsker at denne policyen blir gitt i et alternativt format, og vi vil ta kommersielt rimelige tiltak for å dekke dine behov.

Klager . Enkelte databeskyttelseslover gir enkeltpersoner rett til å klage på organisasjonens behandling til myndighetene eller myndighetene. For eksempel har enkeltpersoner i EØS rett til å sende inn en klage til den kompetente databeskyttelsesmyndigheten. En liste over dem er tilgjengelig på:  https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en .  

Barnas personlige data

Nettstedet og tjenestene er ikke ment for “barn”, som kan defineres annerledes innenfor gjeldende personvernlovgivning. Vi behandler ikke bevisst informasjon om barn under seksten (16) uten samtykke fra foreldrene eller foresatte, og det er forbudt for deg å gi selskapet slik informasjon. I et tilfelle der slik informasjon ble samlet inn, ville det være rent utilsiktet og utilsiktet. Ved å bruke nettstedet vårt eller på annen måte gi oss personopplysninger, erklærer du herved at du er over seksten (16) år og at personopplysningene ikke er relatert til noen personer under seksten (16).

Biometriske data

Der loven tillater det og under visse begrensede omstendigheter, kan selskapet samle inn biometriske data og andre biometriske identifikatorer relatert til våre kunder, leverandører, tjenesteleverandører, ansatte, midlertidig ansatte, entreprenører eller agenter, for eksempel under en pandemi eller annen helserelatert nødsituasjoner. Selskapet kan bruke kameraer, kiosker og lignende enheter for å samle inn, beholde og bruke informasjon som er avledet fra skanning av en persons ansiktsgeometri (dvs. biometriske identifikatorer) for å lette temperaturscreening som en del av selskapets helse- og sikkerhetsscreening-programmer. , og for andre sikkerhetsrelaterte formål. Under andre omstendigheter kan selskapet samle inn samme type data fra enkeltpersoner som har tilgang til sensitive områder av selskapets anlegg eller for andre administrative (f.eks. tidtaking) eller sikkerhetsfunksjoner og formål. Selskapet vil beholde slike biometriske identifikatorer ikke lenger enn som loven tillater, men under ingen omstendigheter lenger enn ett (1) år etter gjeldende persons siste interaksjon med selskapet. Selskapet vil implementere og vedlikeholde protokoller for sikkerhet og permanent ødeleggelse eller avhending av biometriske identifikatorer på en måte som er i samsvar med gjeldende databeskyttelseslov og gjør slike data og identifikatorer uleselige for å fjerne potensialet for gjenbruk eller gjenidentifisering. . Med unntak av gjeldende lov om det motsatte, kan selskapet utlevere og spre biometriske identifikatorer til tredjeparter på samme måte som det kan utlevere og formidle personopplysninger til tredjeparter i samsvar med denne personvernpolitikken

Ikke-personlig informasjon og informasjonskapsler

Ikke-personlige data er informasjon som ikke identifiserer deg som person, verken direkte eller indirekte. Selskapet, enten direkte eller gjennom tredjeparter, kan automatisk samle inn visse typer ikke-personlige data fra deg når du bruker selskapets nettsted. Vi kan også samle inn ikke-personlige data som du frivillig oppgir, for eksempel informasjon som er inkludert som svar på et spørreskjema eller undersøkelse.

Vi kan dele ikke-personlige data med andre tredjeparter som ikke er beskrevet ovenfor. Når vi gjør det, kan vi samle eller avidentifisere informasjonen slik at det ikke er sannsynlig at en tredjepart vil koble data til deg, din husstand, datamaskinen din eller enheten din. Aggregering betyr at vi kombinerer ikke-personlige data fra mange mennesker sammen, slik at dataene ikke er relatert til en person. Avidentifisering betyr at vi prøver å fjerne eller endre visse deler av informasjonen som kan brukes til å koble data til en bestemt person.

Med unntak av personlige opplysninger som selskapet kan samle inn fra deg som beskrevet i denne policyen, vil alt materiale, informasjon eller annen kommunikasjon du overfører, laster opp eller legger ut til nettstedet eller e-post til selskapet ("kommunikasjon") bli ansett som ikke-konfidensielt og ikke-proprietær. Selskapet har ingen forpliktelse til å bevare konfidensialiteten eller avstå fra å avsløre kommunikasjon. Selskapet har ikke noe ansvar for og vil være fri til å kopiere, avsløre, distribuere, inkorporere og på annen måte bruke kommunikasjonen og all data, bilder, lyder, tester, produktideer, forslag eller forbedringer, samt alt innebygd der for enhver og alle kommersielle eller ikke-kommersielle formål.

Generelt kan du besøke nettstedet uten å fortelle selskapet hvem du er eller avsløre personlige data om deg selv. Imidlertid kan selskapet og selskaper som tilbyr tjenester til eller på vegne av selskapet bruke forskjellige teknologier, for eksempel informasjonskapsler og webfyr (1x1 piksler), for å samle ikke-personlige data som kan sees som et resultat av ditt besøk. Vi vil eksplisitt be om ditt samtykke til å bruke informasjonskapsler på nettstedet vårt. Informasjonskapsler brukes til å samle generell bruk og volumstatistiske data. Du kan kontrollere bruken av informasjonskapsler i nettleseren din (besøk  www.aboutcookies.org for mer informasjon); Imidlertid, hvis du avviser informasjonskapsler, kan noe av eller hele din evne til å bruke nettstedet vårt være begrenset. I tillegg til å bruke informasjonskapsler, bruker vi Google Analytics til å analysere trender, administrere nettstedet, spore bevegelser rundt nettstedet og samle demografisk informasjon om vår brukerbase som helhet. For å velge bort sporing av Google Analytics på alle nettsteder, besøk  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout . Vi bruker også verktøy levert av Addthis.com, og du kan motta mer informasjon om informasjonskapsler og personvernregler på  https://www.oracle.com/legal/privacy/addthis-privacy-policy.html. De kan også bruke og avsløre ikke-personlige data som er avledet fra våre reklamekampanjer for rapporteringsformål, for planlegging og optimalisering av innholdsleveranse, og selvfølgelig kan de gjøre det hvis de er pålagt å gjøre det ved lov. Selskapet kan bruke all informasjon som er innhentet via nettstedet for ethvert juridisk formål, inkludert uten begrensning, for formål å utvikle, bruke og gjøre tilgjengelig for tredjeparter (gratis eller mot et gebyr) samlet informasjon om trender, produkter, sikkerhet / personvern. mønstre og forskning, intern journalføring og rapportering, måling og rapportering av læring, ytelse og annen statistisk informasjon om ethvert aspekt av nettstedet, bortsett fra at selskapet ikke vil rapportere aggregerte data på en måte som med rimelighet tillater at slik informasjon kan identifiseres med noen bruker.

Sosiale mediefunksjoner

Nettstedet vårt kan også inneholde sosiale medier eller leadgenereringsfunksjoner, for eksempel Facebook- eller Twitter-knapper og widgets, for eksempel "del dette" -knappen. Disse funksjonene kan samle IP-adressen din, hvilken side du besøker på nettstedet vårt, og kan sette en informasjonskapsel for å gjøre at funksjonen fungerer som den skal. Funksjoner og widgets for sosiale medier og leadgenerering kan være vert for en tredjepart. Din interaksjon med disse funksjonene og widgetene styres av personvernreglene til selskapet som leverer den. For mer informasjon, besøk et av følgende  http://www.aboutads.info/choices/ ,  http://optout.networkadvertising.org eller  http://www.youronlinechoices.eu .

Spørsmål og klager

Hvis du er bekymret eller klager over hvordan selskapet har brukt dine personopplysninger, eller for å utøve noen databeskyttelsesrettigheter du har i henhold til loven, kan du kontakte oss på noe av følgende: dataprotection(at)rpminc.com ,  https: // rpminc.com/contact/ , eller på 1 (800) 776-4488.

Endringer i denne policyen

Vi forbeholder oss retten til å endre eller endre denne policyen når som helst ved å legge ut den reviderte policyen på nettstedet vårt. Det er ditt ansvar å gjennomgå retningslinjene hver gang du sender informasjon til oss eller bestiller.

Definisjoner

Datakontroller

En part som bestemmer formål og midler for databehandling.

Datatilsynet

Den relevante tilsynsmyndighet med ansvar for personvern eller databeskyttelsessaker i selskapets og / eller tilknyttede jurisdiksjon;

Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS)

EØS inkluderer alle EU-medlemsland og Island, Liechtenstein og Norge. I forbindelse med denne policyen vil EØS inkludere Storbritannia i tilfelle det forlater EU.

Personlig informasjon

Informasjon som er underlagt en gjeldende databeskyttelseslov som gjelder en identifisert eller identifiserbar person og kan omfatte navn, adresser, e-postadresser, jobbapplikasjoner, brukerkontoinformasjon, korrespondanse, informasjon om nettlesing (f.eks. Data knyttet til en bestemt informasjonskapsel) og IP-adresser når slik informasjon kan knyttes til en person. 

Behandling

Gjør noe  med personlige data; dette inkluderer å samle den, lagre den, få tilgang til den, kombinere den med andre data, dele den med en tredjepart eller til og med slette den.

Sist oppdatert 8. september 2020.