Utforsk merkevarene våre

Vellykket brannbeskyttelse av stål i takkonstruksjon i Berlin

I midten av 2018 fikk hovedentreprenøren Hagenauer GmbH i oppdrag å rehabilitere den komplekse kjernen og å reise et nytt kontorbygg i Potsdamer Straße nære Potsdamer Platz, i Berlin.

Bildekilde: Google

Relaterte produkter

SC902

Brannmaling On-Site/Off-Site

Fire Rating: 120 Minutes

SC902 er et tykkfilmssystem med lav VOC, basert på patentert teknologi.

Les mer

Prosjektet

Prosjektet, med en kostnadsramme på mer enn 60 millioner euro, strekker seg over 27 000 kvadratmeter og inkluderer et omfattende utvalg av tjenester for rehabilitering av eksisterende bygninger, samt tilbygg og nybygg. Eksisterende gulv og støttemurer ble delvis bevart og rehabilitert, gulvet ble hevet og nye bygningsdeler kom til. Taket i øverste etasje ble forsterket med en stålkonstruksjon. For å oppfylle brannkravene (90 minutters brannmotstand) for stålkonstruksjonen, og korte ned byggeperioden av hensyn til lav utetemperatur, ble det besluttet å bruke Nullifire SC902 ekspanderende brannmaling.

Uten yttervegger på plass, var takkonstruksjonen eksponert for vær og vind. Dette gjorde bruken av tradisjonell brannmaling nesten umulig gjennom høst og vintert.

Nullifires effektive løsning: SC902 – en ekspanderende brannmaling for stål som ble applisert på stedet

Til tross for ugunstige ytre forhold (lave temperaturer og høy luftfuktighet) kunne Nullifire SC902 appliseres med standard sprøyteutstyr. Egenskapene til Nullifire SC902 var igjen overbevisende: De to komponentene i hybridmalingen tillater kjemisk herding ved temperaturer  ned til – 5 ° C , og en relativ fuktighet på opptil 95% stopper ikke påføringen, eller svekker herding av produktet. Etter noen timer er SC902 gjennomherdet. Spesielt i vintermånedene, når forsinkelser i byggeprosessen kan oppstå på grunn av værforhold, kan SC902 spille en avgjørende rolle for å holde tidsrammene for prosjektet.

Produktet er også unikt ved at sjikt på opp til 7 mm, noe som sikrer 90 minutter brannmotstand, kan påføres i ett strøk.

Les mer om SC902

SC902

Brannmaling On-Site/Off-Site

Fire Rating: 120 Minutes

SC902 er et tykkfilmssystem med lav VOC, basert på patentert teknologi.

Les mer